aneb Máme rádi dechovku...

22.02.2012 11:34

Ihned po založení SPOLKU PRO MUZEUM v roce 2009 začaly jeho členky po 37.letech připravovat Sjezd rodáků a přátel Krumvíře, který se konal v červnu 2010. Sešla se dobrá parta organizátorů a tak v roce 2011 převzala organizaci "horkého bramboru" folklorního festivalu Hanáckého Slovácka "Kraj beze stínu". Organizátorská parta se utužila, přibyli noví členové a začaly se vymýšlet další akce. Hlavním podnětem k organizaci Regionální přehlídky dechových hudeb bylo především to, že na řádném ročníku KBS nebyl pro dechovky vytvořen dostatečný prostor. Navíc festival se koná jednou za dva roky a Krumvíř má obrovský potenciál toho, co všechno může představit a ukázat.

Proč dechovky, lázně a první republika?

Každý má rád něco jiného, tak kjsme chtěli především představit dechovky trošku jinak - a ani ne dechové hudby jako celky, ale spíš unikátnost dechových nástrojů.

Dovede si představit lázeňskou kolonádu, promenádní koncert, teplé oplatky, léčivý pramen a muže v kloboucích, ženy v rakavičkách a děti s obručí nebo s káčou? My ano - a proto se s Vámi všemi rádi uvidíme 9.června v Krumvíři.